Lästips

Nedan finner du ett urval av intressant böcker inom ämnen som berör det vi Inom Informed Decisions jobbar med varje dag.

Non Invasive Data Governance
Stilbildande bok inom området signerat Bob Seiner. Den enda bok i sitt slag som beskriver ”den smidiga vägen” för att införa informationsstyrning i en organisation. Vi har hämtat mycket inspiration här.

Enterprise Architecture Made Simple Achieving Information Centricity (storsäljare i USA)
Lättläst handbok om hur man bedriver portföljplanering och projektprioritering utifrån hur verksamhetsdata är strukturerade. Titta gärna på den korta videon för att veta mer om innehållet.

Nedan finner du en länk från förlagets köpsida

Enterprise Architecture Made Simple

Verksamhetsarkitektur på IRMs sätt
Detta är den första boken på svenska inom verksamhetsbaserad arkitektur. Den är skriven av Lottie Aderinne och Håkan Edvinsson för att vara kurslitteratur utbildningen till Certifierad Verksamhetsarkitekt på Dataföreningen Kompetens. Förutom att boken fritt får laddas ned får den också spridas fritt. Observera att upphovsrättsliga lagar gäller.

Klicka på länken nedan för att ladda ner boken

Ladda ner boken ”Verksamhetsarkitektur” 

9789197711906

DAMA Data Management Body of Knowledge Version 1
En bibel för många. Kallas i bland ett ramverk eftersom framstående branschfolk gemensamt har definierat det mesta disciplinerna och metoderna inom informationshantering. Boken är kompletterad med en mycket genomarbetad definitionslista.

Data Management Body Of Knowledge Version 2
Branschens ledande referensbok för hur professionell informationshantering bör bedrivas. Den är skriven av de främsta tänkarna inom området och går in på hur man möter utmaningarna inom informationshantering. Här är bl a IDs partner Håkan Edvinsson medförfattare.

Boken är skapad av den oberoende kunskapsorganisationen DAMA, Data Management Association, som använder boken för internationell certifiering CDMP (Certified Data Management Professional). Läs mer i faktabladet.

Data Management Body of Knowledge V2